Kleine lening met een minilening

Wilt u kleine lening aanvragen? Stel u voor: uw koelkast gaat kapot, en u heeft geen spaargeld om een nieuwe te kopen. Dan is een kleine lening aanvragen aan optie. Wanneer u uw volgende salaris binnen heeft, kunt u wel een nieuwe koelkast betalen, maar dat is pas over twee weken. Of: u wordt aangereden op uw elektrische fiets. De verzekering van de veroorzaker betaalt weliswaar, maar daar gaat enige tijd overheen. Omdat u de fiets nodig heeft om op uw werk te komen, wilt u de reparatie gelijk laten uitvoeren. Of: bij de APK van uw auto blijkt dat er aardig wat onderdelen vervangen moeten worden. Geen onoverkomelijk bedrag, maar het is meer dan wat u overhoudt van één maandsalaris. Gespreid over twee salarissen lukt het wel.

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 1500 euro lenen


Persoonlijke lening of Doorlopend krediet


Met een 8 beoordeeld

door klanten


Let op: Met BKR Toetsing

Kleine lening aanvragen

In dit soort situaties heeft u een bedrag nodig van honderd tot zeshonderd euro, om een periode van twee weken tot twee maanden te overbruggen. Natuurlijk is het mooi als u spaargeld heeft voor dit soort onvoorziene omstandigheden. Maar wat als u dat geld niet heeft liggen? U heeft dan een aantal opties om geld te lenen. Hieronder bespreken we de voors en tegens van de verschillende mogelijkheden. Zo kunt u goed geïnformeerd en weloverwogen een keuze maken.

Minilening

Een minikrediet, ook wel minilening of flitskrediet genoemd, is eigenlijk uitgevonden voor de situaties zoals in het begin van dit artikel beschreven worden. Hierbij leent u een bedrag van een paar honderd euro. De meeste aanbieders berekenen geen rente maar wel behandelingskosten, die uit verschillende onderdelen kunnen bestaan. U betaalt in één of twee termijnen, bijvoorbeeld na een en twee maanden, het geleende bedrag plus de kosten terug.

Die kosten kunnen een hoog percentage van de leensom vertegenwoordigen en daarom kan een minikrediet een relatief dure vorm van lenen zijn, maar omdat die leensom nooit meer bedraagt dan pakweg duizend euro (bij sommige aanbieders is vijf- of zeshonderd euro de limiet), blijft het uiteindelijke bedrag dat u betaalt binnen de perken. Let op: het is wel heel belangrijk dat u stipt op tijd het minikrediet aflost. Boetes voor zelfs een kleine overschrijding van de betalingstermijn kunnen hoog zijn. Het is dus aan te raden alleen een minikrediet te nemen wanneer u zeker weet dat u het geleende geld en de kosten snel zult kunnen terugbetalen.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
KredietspotterNu aanvragen!€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel

Rood staan op uw bankrekening

Misschien is het mogelijk om de limiet van uw bankrekening te overschrijden. Bij veel banken kunt u de limiet tijdelijk of blijvend aanpassen via internetbankieren, mobile banking en dergelijke. Let u in dat geval goed op hoeveel rente de bank in rekening brengt voor rood staan. Vergeet u ook niet uw limiet weer terug te zetten wanneer u weer over uw geld kunt beschikken. Veel mensen weten niet dat ook de mogelijkheid om rood te staan op de bankrekening bij BKR (Bureau Krediet Registratie) wordt geregistreerd. Dit is wel een positieve registratie, net als bijvoorbeeld het private leasen van een auto. Maar het zou wel gevolgen kunnen hebben voor de hoogte van een andere lening die u aanvraagt. Meer informatie vindt u bij BKR.

Lenen van familie of vrienden

U kunt natuurlijk in uw directe omgeving vragen of iemand u het geld wil lenen. Veel mensen zijn best bereid om iemand uit de brand te helpen die even in een moeilijk parket zit. Het is wel heel belangrijk om u te realiseren dat onenigheid over geld een van de meest voorkomende redenen van ruzie of zelfs het verbreken van de onderlinge verhoudingen is! Spreek verwachtingen duidelijk uit en wees eerlijk tegenover elkaar. Leg afspraken zwart op wit vast; om hoeveel geld gaat het, wanneer wordt dit terugbetaald, wordt er rente berekend en zo ja, hoeveel? Denk ook na over wat er gebeurt als iemand zich niet aan de afspraken kan houden. Geld lenen van en aan een vriend of familielid wordt ook wel onderhands lenen genoemd. Meer informatie vindt u onder andere op de website van het Nibud.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
KredietspotterNu aanvragen!€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel