Klein bedrag lenen met een minilening

Wilt u een Klein bedrag lenen? Vraagt u zich af wat de beste manier is om een klein bedrag te lenen? Waar moet u over nadenken wanneer u aan iemand uit uw directe omgeving geld te leen wilt vragen? Is het beter om rood te staan op uw bankrekening of om een aparte lening af te sluiten? Al deze vragen over een kleine lening aanvraag kunnen in u opkomen wanneer u een relatief klein geldbedrag nodig heeft. Om een goede keuze te maken, is het belangrijk alle mogelijkheden af te wegen en goed op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van elke manier om geld te lenen.

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 1500 euro lenen


Persoonlijke lening of Doorlopend krediet


Met een 8 beoordeeld

door klanten


Let op: Met BKR Toetsing

Doel van een klein bedrag lenen

Voor grote bedragen, zoals wanneer u een nieuwe auto aanschaft, wordt doorgaans een persoonlijke lening afgesloten. Zo’n lening sluit u af bij uw eigen bank of een andere kredietverstrekker, zoals bijvoorbeeld Santander, voor een bedrag van enkele duizenden of zelfs tienduizenden euro’s. U betaalt dit bedrag met rente in een periode van enkele jaren terug. Maar wat als u een paar honderd euro nodig heeft om een huishoudelijk apparaat te vervangen dat stukgegaan is, en u moet een week of twee overbruggen voor uw volgende salaris binnenkomt? Het mooist is het natuurlijk als u dit probleem kunt ondervangen met spaargeld, maar dat lukt helaas niet altijd.

Minilening

Een goede optie is een minilening. Hierbij kunt u voor een relatieve korte tijd een klein bedrag lenen. Hierbij is het mogelijk een geldbedrag van minimaal 100 euro te lenen tot maximaal 1500 euro. U kunt dus gemakkelijk 500 euro lenen of 1000 euro lenen. De tijd dat u het geldbedrag moet terugbetalen varieerd van 15 dagen tot 62 dagen. Dit hangt af van de hoogte van uw lening. Hoe meer u leent, hoe langer u de tijd heeft om het terug te betalen.
Zo is het ook mogelijk om het geleende bedrag in 30 dagen of 45 dagen terug te betalen.

Minilening aanvragen

Heeft u geen zin om de relatie met familie of vrienden op het spel te zetten, en wilt of kunt u niet rood staan op uw bankrekening, dan is het afsluiten van een minikrediet oftewel minilening een mogelijkheid. Aanbieders zoals Kredietspotter of Geldshop vindt u op internet. Op de website is meestal makkelijk te vinden welk bedrag u kunt lenen, tegen welke looptijd. Vaak gaat het om bedragen van twee- tot zeshonderd euro, met een looptijd van twee weken tot twee maanden. Veel aanbieders gaan niet na of u een BKR-registratie heeft. U moet meerderjarig zijn om een lening af te mogen sluiten; sommige aanbieders hanteren een minimumleeftijd van negentien of eenentwintig jaar. Ook de maximumleeftijd varieert; soms is dat negenenzestig, soms vierenzeventig. En u moet in Nederland wonen.

Verstrekkers van minikredieten berekenen vaak geen rentepercentage, maar behandelingskosten. Die kunnen uit verschillende onderdelen bestaan, dus let goed op hoeveel u precies moet terugbetalen. Boetes bij te laat terugbetalen kunnen hoog zijn, dus sluit alleen een minikrediet af wanneer u zeker weet dat u op tijd kunt betalen. Een minikrediet is vaak eenvoudig en snel aan te vragen en dus geschikt voor spoedbetalingen, zoals bij onverwachte reparaties.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SantanderNu aanvragen!€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel

Doorlopend krediet of persoonlijke lening

Doorlopend krediet of persoonlijke lening. Het verschil zit hem in vastigheid en flexibiliteit. Heeft u 1 doel voor uw lening? Bijvoorbeeld een onvoorziene uitgave. Dan is een persoonlijke lening een uitkomst. Hierbij heeft u een vaste looptijd waarin het geld terug betaald moet worden. Daarnaast is de rente vastgesteld op een bepaald percentage. Met een persoonlijke rekening weet u waar u aan toe bent. Met een doorlopend krediet kan u vaker geld lenen over een langere periode. Bij deze lening kan het rentepercentage wisselen over de tijd. Santander is een aanbieder hiervan en heeft het voordeel dat u vanaf 1500 euro kunt lenen.

De limiet van uw bankrekening aanspreken

U kunt eens kijken naar de limiet van uw bankrekening. Tot welk bedrag kunt u rood staan? Is dat niet genoeg, dan kunt u vaak de limiet tijdelijk (of permanent) verhogen. Ga wel goed na wat dit u kost. Hoeveel debetrente brengt uw bank in rekening? Uw bank gaat bij BKR na of u daar registraties heeft staan om de hoogte van uw limiet te bepalen. Heeft u al meer leningen of zelfs betalingsachterstanden, dan kan het zijn dat u de limiet van uw rekening niet kunt aanpassen.

Anderzijds wordt bij BKR geregistreerd dat u een kredietovereenkomst heeft als u langer dan een maand, meer dan tweehonderdvijftig euro rood kunt staan. Loopt u geen betalingsachterstand op, dan zorgt zo’n positieve registratie er niet voor dat u geen andere lening of hypotheek meer kunt afsluiten, maar het kan wel gevolgen hebben voor de hoogte daarvan. Daarom zetten veel mensen de mogelijkheid om rood te staan op hun bankrekening uit.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SantanderNu aanvragen!€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel

Onderhands lenen van vrienden of familie

U kunt proberen geld te lenen van mensen die u kent. Vaak is het best mogelijk iemand te vinden die bereid is u tijdelijk te helpen, als de persoon in kwestie er vertrouwen in heeft het geld terug te krijgen. Het is dan wel belangrijk om de afspraken goed te regelen, want weinig dingen kunnen een goede verstandhouding zo bederven als onenigheid over geld. De oorzaak daarvan is vaak dat de partijen verschillende verwachtingen hebben, zonder dat van elkaar te weten. Bijvoorbeeld over wanneer het geld wordt terugbetaald. Leg daarom vast wat de leensom is, of er rente berekend wordt en hoeveel, en wanneer en hoe de lening wordt afgelost. Kijk voor meer informatie op de website van het Nibud.