3000 euro lenen met een lening

Wilt u 3000 euro lenen? Bent u op zoek naar een mogelijkheid om 3000 euro te lenen? En wilt u graag vooraf informatie om een verantwoorde keuze te kunnen maken? In deze tekst worden een paar dingen uitgelegd over het lenen van een bedrag in de grootte van zo’n 2500 tot 5000 euro, en vindt u tips waar u nog meer betrouwbare informatie kunt vinden. Het is immers belangrijk uw financiële zaken goed te regelen. Verantwoord lenen zonder uzelf diep in de schulden te steken is niet voor iedereen even makkelijk. Wilt u een ander bedrag voor uw kleine lening? Bekijk de pagina over leningen van 2500 euro of 3000 euro.

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 1500 euro lenen


Persoonlijke lening of Doorlopend krediet


Met een 8 beoordeeld

door klanten


Let op: Met BKR Toetsing

Doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Voor een leensom van rond de 3000 euro liggen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet het meest voor de hand als financieringsvorm. (Rood staan op uw betaalrekening kan bij sommige banken ook voor dit bedrag, maar alleen als uw maandelijkse inkomen ook minstens 3000 euro is.) Bij de persoonlijke lening liggen de meeste zaken vast op het moment dat u de lening afsluit, een doorlopend krediet is variabeler. Bij een persoonlijke lening voor 3000 euro weet u vooraf precies hoeveel termijnen u betaalt, en wat de rente over de hele looptijd is. U weet dus gelijk waar u aan toe bent en hoe duur u uiteindelijk uit bent.

Bij een doorlopend krediet kan de rente wisselen. De rente is sowieso meestal al wat lager dan bij een persoonlijke lening. Gaat de rente gedurende de looptijd van uw lening nog omlaag, dan is dat gunstig voor u. Maar het omgekeerde kan natuurlijk ook het geval zijn. U betaalt wel elke maand een vast bedrag, maar als de rente stijgt, lost u dus minder af en moet u langer blijven betalen. Het grootste risico van een doorlopend krediet is misschien wel juist datgene wat ook als het gemak ervan gezien wordt: bij een doorlopend krediet kunt u blijven opnemen als u een deel afgelost heeft. Daardoor bestaat het risico dat u steeds opnieuw geld leent, en niet meer aan afbetalen van de leensom toekomt. Daardoor blijft u aan het krediet vastzitten. Dat kan u uiteindelijk veel geld kosten.

Algemene informatie over leningen

Leent u geld bij uw bank, dan hoeft u zich niet zo snel zorgen te maken dat u slachtoffer wordt van duistere praktijken. Maar misschien bent u op internet op zoek naar een aanbieder van leningen. U kunt daarbij veel namen tegenkomen die u niet kent. Hoe weet u eigenlijk of u een bedrijf kunt vertrouwen? Iedere instantie die kredieten, oftewel leningen, aanbiedt aan consumenten moet in Nederland een vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten (tenzij de looptijd minder dan drie maanden is en er heel weinig kosten worden berekend). Op de website van de AFM kunt u nagaan of een kredietaanbieder in het vergunningenregister voorkomt. Zo weet u met wie u zaken doet.

Bij het lenen van bedragen rond de 3000 euro wordt door verstrekkers altijd gekeken hoe uw financiële situatie is, om in te kunnen schatten of u de lening kunt afbetalen. Dit doen zij door bij Bureau Krediet Registratie na te gaan of u meer leningen heeft en of daar betalingsachterstanden op zijn. Een positieve BKR-registratie krijgt u wanneer u inderdaad een lening heeft – de private lease van een auto, een telefoonabonnement waarbij u het telefoontoestel gratis krijgt of de mogelijkheid om rood te staan op uw bankrekening vallen daar ook onder. Bij een betalingsachterstand krijgt u een negatieve BKR-registratie. Meer informatie vindt u op de website van BKR.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SantanderNu aanvragen!€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel