2500 euro lenen met een lening

Wilt u 2500 euro lenen? Wilt u 2500 euro lenen, en vraagt u zich af waar u op moet letten bij het afsluiten van een lening? Dit artikel beschrijft een aantal dingen die handig zijn om te weten wanneer u zich oriënteert op het lenen van een geldbedrag rond de 2500 euro. Uiteraard kan iedere kredietaanbieder zo zijn eigen voorwaarden hebben, afgezien van de wettelijke eisen zoals dat u meerderjarig moet zijn om een lening af te kunnen sluiten. Daarom is het altijd belangrijk om de voorwaarden goed te lezen voordat u een overeenkomst afsluit. Zijn de voorwaarden u niet helemaal duidelijk? Doe dan navraag bij de helpdesk of contactpersoon van de kredietaanbieder. Wilt u een ander bedrag voor uw kleine lening? Bekijk de pagina over leningen van 2000 euro of 3000 euro.

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 1500 euro lenen


Persoonlijke lening of Doorlopend krediet


Met een 8 beoordeeld

door klanten


Let op: Met BKR Toetsing

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Een bedrag van 2500 euro is precies de ondergrens van zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet. Twijfelt u wat voor u van toepassing is? Er zijn een aantal verschillen tussen deze twee leenvormen. We noemen hier de belangrijkste. Een doorlopend krediet is veel flexibeler dan een persoonlijke lening. Dat kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel. Bij een persoonlijke lening leent u een bepaald bedrag tegen een tevoren vastgestelde rente, met in principe een eveneens vooraf bepaalde looptijd. U weet duidelijk waar u aan toe bent, en wat het totaal te betalen bedrag zal worden. Heeft u een deel van de lening afgelost, dan kunt u dat geld niet opnieuw opnemen.

Met een doorlopend krediet is dat anders. De rente kan variëren. U profiteert dus van een voor u gunstige rente, maar bent minder voordelig uit als de rente hoger wordt. U weet vooraf niet precies wat u in totaal kwijt bent aan deze lening. Bovendien kunt u, wanneer u een gedeelte van de lening heeft afbetaald, dit geld weer opnieuw lenen. Zo kan het gebeuren dat u het krediet nooit helemaal afbetaalt maar steeds opnieuw geld opneemt. Daarmee bent u uiteindelijk veel geld kwijt. Let dus goed op dat u niet in de verleiding komt steeds opnieuw krediet op te nemen.

Lenen in het algemeen

Als u geld wilt lenen, is het allereerst van belang om na te gaan of u met een betrouwbare aanbieder te maken heeft. Leent u bijvoorbeeld bij uw bank, dan zal daar geen twijfel over zijn. Maar bij onbekendere aanbieders die u via internet vindt, kan dat anders liggen. In Nederland zijn instanties die kredieten verstrekken vrijwel altijd verplicht een vergunning te hebben van de Autoriteit Financiële Markten. Op de website van de AFM kunt u controleren of de aanbieder waar u naar kijkt, inderdaad voorkomt in de vergunningenregisters.

Voor bedragen in de grootte rond 2500 euro zal een kredietaanbieder altijd na willen gaan of u uw financiële verplichtingen zult kunnen voldoen. Hiervoor wordt contact opgenomen met Bureau Krediet Registratie. Omgekeerd zijn kredietverstrekkers ook meestal verplicht een overeenkomst die zij met u aangaan, aan te melden bij BKR. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het privéleasen van auto’s of toegestaan rood staan bij uw bank. Alleen de aantekening dat u zo’n overeenkomst heeft, heet een positieve registratie. Een negatieve registratie betekent dat u een betalingsachterstand heeft op een krediet. Dit kan van invloed zijn op de beslissing van een kredietaanbieder om wel of niet een lening aan u te verstrekken.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SantanderNu aanvragen!€1500 euro€50.000 euroVast & Variabel

Kredietlimiet bij de bank verhogen

Nog een optie om geld te lenen is het verhogen van de limiet op uw bankrekening. Dit wordt wel toegestaan rood staan genoemd. Dit kan bijvoorbeeld bij ABN AMRO tot een bedrag van 5000 euro. Hier zit echter wel een maar aan: doorgaans mag uw limiet niet hoger zijn dan uw maandinkomen. Om 2500 euro in de min te kunnen staan op uw bankrekening, moet u dus ook 2500 euro inkomen ontvangen op uw rekening. Overigens kan ook bijvoorbeeld uw leeftijd van invloed zijn op de limiet die u mag instellen en wordt er een BKR-toets uitgevoerd om de hoogte van uw limiet te bepalen.